Contact
Netwerk
Herberg
School
Tempel
Home

Leeskring Benedictus 2019-2020

Vanaf hun ontstaan hebben kloosterorden zoals die van de Benedictijnen geleefd volgens regels, die hun dagen inrichtten naar tijden van gebed, van arbeid en van ontspanning en rust. Op grond van deze regels werd leiding gegeven aan het samenleven van de monniken onder de hoede van de abt. Wie op zoek is naar waarden als regelmaat, eenvoud, zuiverheid en de dingen van de dag met aandacht doen zal de verrassende actualiteit ontdekken van de Regel van Benedictus.
In het komend seizoen trekken we er opnieuw uit en komen we nog meer bomen, dieren, bloemen en planten tegen op onze weg, en houden we een stuk gereedschap vast in onze hand, zoals de bijl. Annie Heppenstall-West noemt, in de inleiding van haar boek ‘Vraag het de vogels’, dit oeroude gereedschap symbool van onze macht en verantwoordelijkheid. Al eerder hebben we ons een jaar verdiept in de Keltische spiritualiteit, dat willen we komend jaar opnieuw doen. Het boek ‘Vraag het de vogels. Zeventig Keltisch-christelijke Bijbelstudies’, uitgegeven bij Kok Kampen in 2008, is voor een gereduceerde prijs nog via internet te vinden. Ook zonder het boek is het mogelijk volop mee te doen aan het gesprek.

Informatie en opgave: ds. T.S. Smit, tel.: 06-51640302, email: tacosiccosmit@gmail.com.
Plaats en tijd: Noordeinde 4a, Delft. Tijd: 20:00 uur tot 21:30 uur.
Data: de gespreksavonden vinden in de regel plaats op de derde dinsdag van de maand: 18 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, in 2020.
Zie ook Agenda Stadsklooster Delft.

Inspiratie Introductie Meditaties Activiteiten Agenda Wie zijn wij
Tempel

Hoe kan ik meditatie en contemplatie inweven in mijn dagelijkse leven in Delft.

info
School

Een flexibele geest staat open voor het oude en het nieuwe. Waar in Delft kan ik mijn geest spiritueel slijpen.

Info
Herberg

Begin eenvoudig met samen genieten en ontmoet zo de ander in Delft.

Info
Contact
Privacy en voorwaarden
Let's connect